2021-01-30

Samen spelen, actief meedoen in je eigen wijk

Klein verslag Speelforum IX

Op 3 december 2020 vond het 9e Speelforum plaats in de vorm van een webinar. Froukje Hajer, Dr. Manon Bloemen (HU), Rianne Janssens P4Play, Kirsten Nøhr en Ilse van der Put (ZET) discussieerden over de vraag: "Wat is er voor nodig om kinderen met een handicap de kans te geven contact te leggen in hun eigen wijk, vrienden te maken en lekker mee te doen?".


kinderen met en zonder beperking spelen zitvoetbal
Opvallend in de presentaties en het daarop volgend debat was dat werken aan inclusie over alle kinderen gaat. "Doe je mee?" kan, als jou dat gevraagd wordt door iemand die je niet kent, één van de krachtigste ervaringen zijn. Het is de opening naar meedoen of meetellen, lichamelijke beperking of niet. In de lezing van Kirsten Nøhr zat daarover een heel mooi citaat uit het werk van Larsen: "... We zijn gewend te werken met kinderen die uit de maatschappij gevallen zijn, maar werken we ook met de maatschappij waar ze uit gevallen zijn? ..." (Larsen, M.R. 2011).

U kunt het allemaal zien en horen op de videoregistratie hier. Houdt deze plek in de gaten, want er komt nog een tekstueel verslag (o.a. van de chats).

SPEELRUIMTE
ir. Dirk Vermeulen
adviseur buitenspelen
speelruimte.nl
info@speelruimte.nl
033 465 32 70

dit artikel is eerder gepubliceerd in Speelruimte-nieuws 3-1